Yusuf Çağlayan kimdir?

Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü ve Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. Anadolu Üniversitesi’nde Marka İletişimi üzerine eğitimini devam ettirdi.

Çağdaş Drama Derneği’nde Yaratıcı Drama, Yeni Yüksektepe Kültür Derneği ve Türk Kızılayı Derneği’nde sosyal sorumluluk projeleri üzerine çalıştı.

2012 - 2015 yılları arasında Türkiye Oryantiring Federasyonu bünyesinde başta yönetim kurulu üyeliği olmak üzere çeşitli pozisyonlarda çalıştı ve İzmir Oryantiring Günleri’nin dört yıl etkinlik yöneticiliğini yaptı. Dünyada ilk ve tek oryantiring teması ile yapılan “Bir Disiplin Olarak Oryantiring” sempozyumunu dört yıl boyunca organize etti.

2009 - 2015 yılları arasında özel eğitim kurumlarında aktif olarak çeşitli görevler aldı. Sınıf öğretmenliğinin yanı sıra etkinlik ve proje koordinatörlüğü görevlerini üstlendi.

2013 yılında Zikzak Grup isimli eğitim, danışmanlık ve organizasyon şirketini kurdu. Alanında uzman eğitimcilerden oluşan ekibi ile birlikte “modern çağın öğrenci, öğretmen ve kurumları için eğitimler” kurgulamaktadır. Bu görevi hala devam etmektedir.

2014 yılında öğrenci ve öğretmenlerin eleştirel düşünme becerilerini geliştirerek resmin bütününü görmelerini sağlamak amacı ile kurulan Sistem Düşüncesi Derneği’nin kurucu üyeleri arasında yer aldı. Her yıl dernek bünyesinde düzenlenen ve öğretmenlerin geliştirdiği uygulamaları başka öğretmenler ile paylaştıkları Deneyim Paylaşım Sempozyumu’nun yürütme kurulu üyeliğini yapmaktadır. (www.egitimdesistemdusuncesi.org)

2015 yılında Zikzak Grup bünyesinde kurulan ve 2018 yılından bu yana bağımsız bir yürütücü ekibin ortak aklı ile çalışmalarına aralıksız devam eden Öğretmen Kulübü'ndeki yüzlerce etkinlikte, binlerce eğitimci ile sayılamayacak kadar çok anı biriktirdi.  (www.ogretmenkulubu.org)

Zikzak Grup’un çocuklar için tasarlanmış etkinliklerden oluşan ürünü Hayal Bilgisi Atölyeleri’nde 2015 yılından bu yana otuz binden fazla okul öncesinden lise sona kadar çocuk ve genç ile “iletişim, üretim, kent ve doğa” değerleri üzerine atölyeler yaptı ve yapmaya devam etmektedir. Okuma ve yazma becerileri odağında biriken deneyimlerini çeşitli eğitim programları ile öğretmen ve eğitimcilerle paylaşmaktadır. Şimdiye kadar iki binden fazla öğretmen ile çalışmıştır.

2017 yılında da yerel yönetimler ve farklı alan ve kurumlardan gelen eğitimcilerle birlikte bir eğitim kooperatifi kurma hazırlıklarına başladı. 2018 Temmuz ayında İzmir Eğitim Kooperatifi’nin kurucularından biri oldu. (www.izmiregitimkoop.org)

Zikzak Grup bünyesinde ve Nevzat Süer Sezgin rehberliğinde düzenlenen "Yetişkinler için Çocuk ve Gençlik Edebiyatı" programına katılanlardan gönüllüler ile 2020 yılında Eksi 18 Edebiyat Topluluğu'nun kurucuları arasında yer aldı. Nitelikli edebiyatı bütüncül olarak görmeye gayret ettikleri birçok proje üretmektedirler. (www.eksi18edebiyat.org)

2021 yılında, Kıpırtı Çocuk isimli 7-12 yaş grubu çocukların öncelikli olduğu ve edebiyatı odağa alan bir çocuk dergisinin yayın kurulunda yer aldı. Tamamen sosyal gönüllü bir ekip, dijital araçlar ile uyumlu ve ücretsiz olarak Kıpırtı Çocuk'u yayımlamaktadır. (www.kipirticocuk.com)

Ortak akla ve büyük hayallere olan inancını hep pekiştirmektedir.